Wist je dat er veel planten zijn die je kunt wildplukken? Met deze vier praktische recepten van gastblogger Tessa voeg je wildgeplukte groenten en kruiden in een handomdraai toe aan je dagelijkse menu.
Gebakken eitje met daslook
Geef je ochtend- of lunchmoment een wilde twist. Snijd een paar blaadjes daslook fijn en bak deze kort mee met je ei. Het resultaat: een zachte knoflooksmaak zonder scherpe bite. Heerlijk op brood!
Brandnetelballetjes
Vergelijkbaar met falafel, maar dan wild! Pluk jonge brandneteltoppen (gebruik handschoenen), was ze en snijd fijn. Meng met:
-
1 eetlepel boter
-
1 ei
-
kruiden naar smaak
-
handje paneermeel, fijngehakte walnoten of oud broodkruim
Vorm stevige balletjes. Kook ze mee in de soep of druk ze plat en bak als kleine groenteburgertjes.
Stamppot met wildgroen
Maak een klassiek stamppotje, maar vervang de andijvie of boerenkool door wildplukgroen! Denk aan brandnetel, kleefkruid of zevenblad. Kort roerbakken, dan door je gestampte aardappels mengen. Goedkoop, gezond en verrassend smaakvol.
Regenboogbloemenlimonade
Een feestelijk drankje met bloemen die je vaak gewoon om de hoek vindt. Wat je nodig hebt:
-
Een schijfje citroen
-
Bloemetjes zoals duizendblad, kamille, madelief, vlierbloesem, driekleurig viooltje, lavendel, munt, witte/paarse dovenetel of rimpelroos
Laat dit alles een nacht in koud water trekken in de koelkast. Serveer gekoeld, het ziet er prachtig uit en smaakt naar de zomer.


