Dit heb je nodig:
200 gram couscous
Water of bouillon
Sjalotje
Citroen
Paar takjes munt
Verse koriander
Bosje peterselie
Olijfolie
Peper en zout
Bosje rucola
Blokjes jonge geitenkaas
Zo maak je het
Doe de couscous in een kom, overgiet met zoveel kokend water of bouillon dat de korrels net onder de vloeistof staan. Laat zo’n tien minuten afgedekt staan. Snipper het sjalotje, hak de kruiden fijn, roer de kruiden door de olijfolie en meng met wat citroensap door de gare couscous. Breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes geitenkaas erdoor en vlak voor het opdienen de rucola.
Genoeg tips (lekker voor erbij!)
Muntwater:
Afgekoelde muntthee met ijsklontjes is een heerlijke ijsthee. Maar eigenlijk vind ik muntwater op warme dagen minstens zo lekker: enkele takjes munt een of enkele uren in een kan water in de koelkast, al dan niet met een schijfje citroen. Subtiel fris.
Rozemarijnolie:
Rozemarijn is een krachtig kruid dat het prima doet in potten op een zonnige plek op terras of balkon. Het is een groenblijvende struik, dus ook in de winter kun je ervan oogsten. Bij vorst wel de potten binnen zetten. Voor heerlijke olie wat takjes rozemarijn drogen, naalden van de takjes rissen, in een pot met olie doen, twee weken in de zon zetten, olie zeven.
Zwarte thee met munt:
Wetenschappelijk bewezen gezonde thee: laat wat blaadjes of een takje munt meetrekken met zwarte thee.