Zelf eten bereiden is niet alleen leuk om te doen. Het is vaak ook gezonder, duurzamer en meer budget proof! Hier delen we het recept van Genoeg-columnist Mascha, voor het zelf maken van pizzadeef.

Zelf maken

Veel voedsel uit de supermarkt is zwaar bewerkt en verpakt. Dat is niet zo goed voor je gezondheid en het milieu. En veel etenswaren zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Zo weet je niet alleen precies wat erin zit, je bespaart ook nog eens!

Pizza

Zin in een lekkere en gezonde pizza? En heb je iets meer tijd tot je beschikking? Pizza is meestal voeding waar we naar grijpen op het moment dat we weinig tijd hebben. Even snel in de oven, dat idee. Als je iets meer tijd hebt, kun je het deeg ook heel goed zelf maken. Leuk, extra lekker én gezond. 

Ingrediënten voor pizzadeeg

  • 20 gram verse gist
  • 150 ml handwarm water
  • 300 gram bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout

Bereiding

  • Meng het gist met handwarm water en laat even staan
  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
  • Voeg het zout, olijfolie en gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg
  • Kneed het deeg 10 minuten of tot je armen het begeven
  • Doe het deeg in een met olie bedekte kom en dek af met een theedoek
  • Laat het deeg op kamertemperatuur 30-45 minuten rijzen
  • Verwarm je oven op 220 graden (hete lucht 200 graden)
  • Rol het deeg uit tot 2 pizzabodems op een met bloem bestoven aanrecht

Maak het af

Hierna beleg je het deeg met je favoriete toppings en eventueel lekkere (vegan) kaas, en bak je de pizza in 10 minuten gaar. Extra leuk: de pizza samen met je kind(eren) beleggen met de lekkerste toppings. Zo kunnen ze eenvoudig helpen met koken en meteen zelf kiezen waar ze zin in hebben. Veel plezier met maken en smakelijk eten!

Altijd op de hoogte blijven?

Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar maakt als freelance columnist de rubriek Mooi gemaakt voor Genoeg Magazine. Ze schrijft op haar eigen website en op social media over duurzamer leven met een gezin, ze deelt plantaardige recepten, en geeft groene tips.

Bekijk meer van Mascha Bongenaar