Schermafbeelding 2013-11-19 om 12.05.39

Onbekend maakt onbemind. De heerlijke pastinaak verdient een kans in de keuken: maak deze heerlijke soep en verras je je culinaire vrienden.

  • Een rijke soep, eenvoudig en voordelig te maken
  • Nodig:
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 ml kokend water

1 halve eetlepel bouillonpoeder.

  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 100 ml slagroom
  • Zout en peper
  • Poeder van Spaanse peper of paprika om te garneren
  • Bereiding:

Smelt de boter in een grote sauspan op middelhoog vuur. Fruit de ui in boter tot deze zacht is. Voeg pastinaak, knoflook en currypoeder toe en bak een paar minuten zodat de smaken vrijkomen.

Kook het water en meng met het bouillonpoeder in een aparte kom. Voeg toe aan de pan en meng goed.

Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk te breken met een houten spatel.

Haal van het vuur. Pureren met staafmixer of passe-vite.

Roer de room erdoorheen en verwarm.

Breng op smaak met zout en peper en garneer met de Spaanse peper- of paprikapoeder.

Recept: Annemiek van Deurssen, Cosuminderhuis Parkstad

Meer recepten van Annemiek vind je in Eten uit de eerlijk moestuin. Nu te koop in de Genoegwinkel voor slechts € 9,95.

Altijd op de hoogte blijven?