Bloemkool saai? Niet wanneer je het eet als geroosterde bloemkoolsalade met vegan kipstuckjes en een frisse peterseliedressing! Met zachte cannellinibonen is deze lauwwarme salade een heerlijke, gezonde en plantaardige maaltijd. Dit lekkere recept komt van Miriam, oftewel The Veggie Reporter.
Geroosterde bloemkoolsalade
Vroeger vond ik bloemkool altijd ontzettend saai. Wel lekker, maar we aten het altijd gekookt en met een snufje nootmuskaat. Soms een kaassausje (zou ik nu een vegan variant voor nemen, natuurlijk). Tot ik ontdekte dat je deze kruisbloemige groente ook heel makkelijk in de oven kunt roosteren!
Met dit recept verras ik tegenwoordig mijn gasten. Voor mij fijn omdat het zo lekker simpel is, voor mijn gasten fijn omdat het vooral lekker is! De bloemkool rooster ik in de oven met wat kerrie en een uitje, de kipstuckjes bak ik apart en de dressing maak ik even snel met de staafmixer. Vervolgens gooi ik alle ingrediënten bij elkaar in een mooie schaal. Dat is alles! De salade is klaar.
Tip: wil je de vegan peterseliedressing bij deze salade maken? Die vind je op de website van The Veggie Reporter. Of maak naar eigen smaak snel een sausje met yoghurt, knoflook, wat limoensap en peterselie in de keukenmachine.
Ook lekker met broccoli
Voor de verandering halveerde ik laatst de hoeveelheid bloemkoolroosjes voor deze geroosterde bloemkoolsalade en verving ik deze door broccoliroosjes. Dat werkt ook ontzettend goed! Het ziet er ook leuk uit op je bord, want die broccoli geeft toch net even wat extra kleur en structuur.
The Veggie Reporter
Dit recept komt van Miriam Groot, oftewel The Veggie Reporter. Miriam deelt regelmatig lekkere vegan recepten met ons, meld je aan voor de Genoeg nieuwsbrief om niets te missen!