Heb jij zin om een lekkere cake te bakken? Dan is dit jouw recept! Deze vullende, lekkere speltcake van Bakgezond maak je in een mum van tijd met appel en stukjes walnoten, zonder toegevoegde suikers. Smullen maar!

Ingrediënten 

  • 250 gram speltbloem
  • 250 gram zachte roomboter
  • (eventueel 150 gram biologische honing)
  • 4 eieren
  • 7 gram bakpoeder
  • snufje (bakkers)zout
  • 1 appel
  • kaneel
  • handje walnoten
  • 1 citroen 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. (Boven / onderwarmte met eventueel geringe stoomtoevoer)
  • Schil de appel en snij hem door de helft en maak er plakjes van
  • Mix de honing samen met de roomboter tot één geheel
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix het ongeveer 5 minuten
  • Schep de speltbloem en bakpoeder rustig door het beslag, zodat alles één geheel is. 
  • Voeg de rasp van 1 hele citroenschil toe en voeg als laatste de stukjes walnoten toe
  • Vet een cakeblik in met roomboter
  • Schep het beslag erin
  • Druk in de bovenkant de stukjes appel erin, laat aan de bovenkant iets uitsteken. 
  • Strooi op de bovenkant nog wat kaneel en bak de cake in ongeveer 60/65 minuten af
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit

Winactie

Dit recept is van Bakgezond. Wist je dat we nu een leuke winactie hebben voor een Bakgezond pakket XL? Daarmee kun je weer even vooruit met lekkere mixen en recepten in de keuken! Kijk op de website hoe je mee kunt doen aan deze winactie.

Altijd op de hoogte blijven?