Waterkers Als je het laatste eindje van een lente-uitje in een beetje water zet groeit er vanzelf een nieuw lente-uitje. Dat lukt met veel andere groenten ook, we hebben de 'hergroeibare' groenten op Pinterest voor je op een rijtje gezet. Met waterkers lukt het ook: gewoon een paar kleine takjes waterkers in een bakje water leggen en na een week kun je alweer oogsten.

Ik maak er mijn favoriete soep mee:

Waterkerssoep

Nodig:

  • Ca 100 gram waterkers
  • ca 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 eierdooier
  • scheutje witte wijn
  • scheut slagroom
  • 1 liter bouillon (van bouillonblokjes)

Maak een roux van boter en bloem, laat zachtjes garen. Voeg de bouillon met beetjes toe en roer steeds goed, zodat je een gebonden soep krijgt. Voeg een scheut witte wijn toe en laat even zachtjes koken. Roer in een kommetje de eierdooier los met de slagroom. Voeg een paar lepels hete soep toe en meng door elkaar. Voeg dit mengsel onder voortdurend roeren toe aan de soep.

Snij de waterkers heel fijn en roer dit door de soep. Meteen opdienen.

Altijd op de hoogte blijven?

Heleen van der Sanden

Heleen van der Sanden is oud-hoofdredacteur van Genoeg en was van 2006 tot 2022 uitgever van het magazine. Ze is als adviseur nog steeds betrokken bij het tijdschrift en schrijft nog af en toe voor Genoeg over verschillende onderwerpen. Heleen is nu filltime beeldend kunstenaar.

Bekijk meer van Heleen van der Sanden