10 manieren om op voedsel te besparen

24 juli 2020 - Ilse Ariëns

Besparen op voedsel (zonder je principes te verliezen). Als je niet veel te makken hebt, ligt het voor de hand om te bezuinigen op je voedsel. Toch kunnen besparen en bewust consumeren samengaan. Lees hier de top-tien tips.

In haar net verschenen boek 'What to eat' geeft de Britse onderzoeksjournalist Joanna Blythman tips hoe je kunt besparen op je eten en tóch kunt vasthouden aan je groene idealen. Hier haar top-10:

1. Verspil niets, gebruik alles tot de laatste kruimel.

2. Laat je niet verleiden door aanbiedingen. Koop alleen wat je echt nodig hebt.

3. Koop niet op de automatische piloot alles in de supermarkt, maar bezoek ook de markt en kleine (buitenlandse) winkels.

4. Vlees te duur? Ga niet voor de kiloknallers, maar koop verantwoord vlees en minder je consumptie.

5. Kies (goedkopere) minder bekende vissoorten.

6. Laat kant-en-klaar voedsel liggen.

7. Neem je eigen lunch mee naar je werk.

8. Drink kraanwater.

9. Eet goedkope seizoensgroenten. Verbouw, als je kunt, zelf wat groenten en kruiden.

10. Pluk gratis in bos en plantsoen: noten, bessen, maar ook onkruid als zevenblad en brandnetel.

Koop dit boek op Bol.com – daarmee steunt u Genoeg!

Altijd op de hoogte blijven?

Ilse Ariëns

Ilse Ariëns schreef al voor Genoeg toen het nog een zwart-wit krantje was. In de rubriek ‘Linke Loekie’ liet ze zien hoe marketingtrucs werken en hoe je je daartegen kunt wapenen. Daarna maakte ze jarenlang ‘kopen of laten lopen’, waarbij ze producten langs de meetlat van Genoeg legde. Als freelance journalist schrijft Ilse ook voor andere bladen, onder andere over de zorg.

Bekijk meer van Ilse Ariëns