Ooit was besparen een taboe onderwerp! Maar niet voor Genoeg Magazine en niet voor Marieke Henselmans. Zowel in Genoeg als in de boeken van Marieke gaat het niet alléén over de centen. Het gaat meer over je geld bewust wel of niet uitgeven.
Bij Marieke’s eerste boek (Consuminderen met kinderen, nog steeds verkrijgbaar) gaat het over wat nu echt belangrijk is voor kinderen. 25 Boeken later gaat het bijvoorbeeld over ‘Laat je niet kisten door de commercie’, over wat een uitvaart mooi, persoonlijk en onvergetelijk maakt, en hoe dat weinig tot niets verband houdt met de prijs. Maar altijd zijn er bij haar ook ‘keiharde’ bespaartips te lezen. Hoe maak je het meest gezonde en goedkoopste lunchpakketje? Hoe en met wie organiseer je de mooiste maar ook meest betaalbare uitvaart? Of hoe doe je in deze dure tijden toch betaalbaar je boodschappen? Elke twee weken geeft Marieke hier op Genoeg.nl bespaartips van vroeger en nu: 'Vele kleintjes'. Ouderwets gezellig en nuttig. Vandaag de aflevering over pasta!
Tortellini of toch andere sliertjes? 3x Pasta volgens Marieke:
- Ik maak vaak soep en merkte dat vermicelli 3 tot 4 keer duurder is geworden. Spaghetti is ‘maar’ 1,5 tot 2 keer duurder. Dus: een pond spaghetti in stukjes van ca 2 cm gebroken en in de vermicelli-pot gedaan.
- Ik eet en serveer vaak pasta, en dan bij voorkeur spaghetti want al vele jaren het voordeligst. Maar dat is veranderd. Macaroni is nauwelijks in prijs gestegen. Het heeft misschien een beetje oudbollig imago, maar dat boeit niet in deze tijden.
- Het was mij lang geleden al opgevallen dat lint-pasta, ofwel tagliatelle, verkocht in ‘nestjes’ duurder is dan bami, eveneens verkocht in nestjes die er verdacht identiek uitzien. Afgelopen jaar toog de Keuringsdienst van waarde naar Italië, waar bleek dat ‘mie’ en tagliatelle uit dezelfde fabriek komen, alleen de verpakking en prijs is anders. Onze Chinees bestelt mie gewoon in Italië.