Vlechtwerk tuinmeubels (ook wel Wicker genaamd) - kunnen lang meegaan. Daar is wel wat onderhoud voor nodig. Met een paar eenvoudige tips kun je zelf aan de slag. Ook kleine reparaties kun je prima zelf uitvoeren. En door je Wicker tuinset op de juiste wijze schoon te maken, hou je die in topconditie. Dus: nu even klussen in de winter, en straks weer fijn genieten in de zomer.
Er is tegenwoordig een enorme keuze aan tuinsets in allerlei materialen. Uit oogpunt van duurzaamheid scoort het populaire rotan van de tuinstoelen van vroeger bijzonder goed. Het natuurlijke materiaal rotan heeft inmiddels voor veel tuinmeubelen plaats gemaakt voor vlechtmateriaal van kunststof. Wellicht iets minder romantisch, maar het eenvoudige onderhoud en de lange levensduur van dit zogenaamde Wicker-materiaal verklaren de enorme populariteit. Met deze tips houd je vlechtwerk meubels eenvoudig als nieuw.
Wicker in de winter
Berg Wicker tuinmeubilair liefst droog en vorstvrij op. Hiermee verleng je de levensduur van je tuinmeubelen. Als dit niet mogelijk is, laat de meubelen dan onafgedekt buiten staan. Dek ze niet af: in combinatie met vocht kunnen lelijke vlekken op het meubel ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn.
Hoewel het materiaal van Wicker tuinmeubelen een stootje kan hebben, komt het wel voor dat een stukje van het vlechtmateriaal los gaat zitten. Als je het er dan zelf niet bij laat zitten, maar meteen even de reparatie van dit euvel ter hand neemt, voorkom je grotere schade, die lastiger zelf te repareren is. Het is een eenvoudig klusje, dat je met behulp van de volgende extra tips en video makkelijk kunt uitvoeren. Bekijk hier de onderhoudstips voor je Wicker tuinset.