In de komende editie van Genoeg

In de komende editie van Genoeg lees je onder andere:

pexels-leah-kelley-1561321-1024x682

Het genoeg van Ayoub Kharkach

Ayoub Kharkhach, zelfverklaarde Marokkaanse nachtegaal, won dit jaar het Amsterdams Kleinkunstfestival. Geld voor muziekles was er niet thuis, dus leerde hij zichzelf zingen, en onder meer gitaar en mondharmonica spelen. Zorgen over het klimaat bepalen veel van wat hij doet. ‘Maar ik douche nog te lang.’

Achtergrondverhaal over limitarisme

Hoe komt rijkdom ten goede aan iedereen? In haar boek Limitarisme doet filosoof Ingrid Robeyns een dringend appel om een grens te stellen aan hoeveel een mens aan vermogen mag bezitten. Want (exorbitante) rijkdom, zo stelt ze, is vaak een collectieve verdienste en behoort dus ook deels de gemeenschap toe.

Portret van Elisah Pals

Elisah Pals is frontvrouw van Zero Waste Nederland. Wat drijft deze psycholoog, gespecialiseerd in gedragsverandering? ‘Ik wil laten zien hoe leuk, makkelijk, besparend, gezond en zingevend een afvalvrije leefstijl is’, aldus de nieuwe columnist van Genoeg.

Wolhalla in wording
Anderhalf miljoen kilo wol komt er elk jaar van de 800.000 Nederlandse schapen. Daar gebeurt weinig mee. Zonde, vinden steeds meer Nederlandse ondernemers. Genoeg ging langs bij deze pioniers. Wordt Nederland weer een wolhalla?

Interview met Erno Eskens

We leven in een wereld waarin de mens zichzelf boven alles plaatst. Dat moet stoppen, vindt filosoof Erno Eskens. Daarom schreef hij een boek waarin hij pleit voor gelijke rechten voor álle wezens. Ja, ook bacteriën.

Dagje Amsterdam voor bijna nop
Zelfs in Amsterdam, de duurste stad van Europa, kun je met weinig geld veel zien en doen. Als je de goede adresjes kent…en die kennen Genoeg-redacteuren Anne Pek en Marion Rhoen.

Praktisch: een week gezond eten voor een bodemprijs
Gezond eten zou duurder zijn dan ongezond. Maar klopt dat wel? Voedingskundige Thomas Volman at een week lang zo gezond én goedkoop mogelijk ­– en hield zijn bevindingen bij in een dagboek. Spoiler: het kan, maar het vraagt wel kennis en tijd.

Nieuwe column: Elisah Pals

Met ingang van het winternummer schrijft de frontvrouw van Zero Waste Nederland een column voor Genoeg. Hoe gaat het leven zonder afval haar in de praktijk af? En is ze stiekem niet toch een beetje gehecht aan sommige spullen?

 

Abonneer hier om deze editie te ontvangen